Analiza za trgovce binarnim opcijama

Trgovanje binarnim opcijama je sve popularnije i to zbog svojih brojnih prednosti koje ima u odnosu na klasičnu trgovinu na berzi. Pre svega, analiza tržišta zahteva manje napora i vremena. Zatim, nivo zarade sa binarnim opcijama je veći a rizik od gubitka je mnogo manji. Obzirom da se opcije prilično razlikuju od tradicionalnog trgovanja na berzi, biće zanimljivo  uporediti obe metode analize koje koriste trgovci i saznati koja trgovcima opcijama više pomaže i lakše ih vodi do uspeha.

Principi analiza

Svi principi analiza koji se primenjuju na berzi mogu da se podele na fundamentalne i tehničke.

Fundamentalna analiza se odnosi na globalne tendencije u politici i ekonomiji. Podrazumeva sve događaje koji mogu da imaju uticaj na dinamiku cena i dostupnost sredstava. Za postizanje nivoa razumevanja koji može da garantuje konstantno visoku profitabilnost transakcija, nije potrebno samo mnogo vremena da bi se osoba edukovala i savladala principe poslovanja na tržištu. Potrebno je, također, detaljno proučiti predmet prognoza tj. sredstva.

Tehnička analiza je predmet metodologije: trgovac direktno procenjuje grafikone na kojima se menjaju cene. Mnogi veruju da fluktuacije na grafikonu osetljivo odražavaju sve promene bez obzira na njihovo poreklo i nema potrebe da se provodi vreme i ulaže napor u proučavanje drugih informacija.

Učesnici na tržištu binarnih opcija, kao i Forex-ovi ili trgovci na berzi su veoma zainteresovani za pouzdan i brz način predviđanja dinamičnosti cene. Na osnovu potreba i specifičnosti svake vrste trgovanja, može se pretpostaviti da binarne opcije ne zahtevaju tako detaljno proučavanje trendova obzirom da je objekat transakcije promena smera bez računanja iznosa i promene cene.

Obučeni trgovci sprovode sveobuhvatnu analizu kako bi predvideli ponašanje cena u budućnosti. Sve pretpostavke se baziraju na grafikonima i cenama sredstava i samo nakon takve obuke mogu da donesu odluku koju opciju i za koje vreme kupiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *