Najveća moguća dobit od trgovanja

Teško je poverovati da obično trgovanje opcijama može da bude izuzetno profitabilno. Ali činjenica je da postoji mnogo uspešnih priča o trgovcima koji su uspeli da povećaju svoju dobit i do stotinama puta veću od njihove trenutne mesečne plate koju primaju. Međutim, treba imati na umu da uspeh zavisi o tome kakvim trgovcem se osoba smatra. Svi ljudi su različiti i svi imaju svoje talente koji mogu biti njihove prednosti i mane. Ipak, treba imati na umu da trgovac mora da ima sledeće kvalitete:

  • Preciznu kalkulaciju. Trgovac koji je sposoban da zaradi mnogo novca se ne može jednostavno kockati ili praviti ishitrene poteze. Samo logikom i, pre svega, kalkulacijom, može očekivati da ostvari dobit.
  • Sposobnost čekanja pravog trenutka. Ovo je najvažniji kvalitet koji profesionalni trgovac mora da ima. Trgovci koji su zaradili mnogo novca ne prave desetine različitih radnji nego tri ili četiri mesečno. To nije mnogo ali svaki njihov korak je dobro promišljen i uvek uspešan. Najvažnije su prognoze, kalkulacije i samopouzdanje.
  • Odlučnost i znanje. Pravi trgovac ne okleva da riskira i neće odustati nakon nekoliko neuspeha. Da bi izbegao neuspehe, potrebno je znanje, tačne informacije i razumevanje poslovanja. Trgovac mora da ima tehničko znanje o trgovanju, mora da razume stanje ekonomije i da ima nekoliko prognoza ekonomskih previranja.

Prvi koraci u trgovanju

Najverovatnije ste već spremni za početak trgovanja. U tom slučaju, verovatno vas ne zanima daleka budućnost nego prvi rezultati koje možete da očekujete u narednim nedeljama i mesecima. Da biste ostvarili dobre rezultate, potrebno je da imate na umu sledeća pravila:

  • Trebate stalno učiti nove stvari. Ne možete biti uspešni ako ne usvojite znanje o svim detaljima tehničkog trgovanja i analizi ekonomskih previranja sa budućim prognozama. Zato je potrebno da marljivo vežbate na demo računu kako bi usvojili sve potrebne veštine.
  • Trebate imati jasnu strategiju trgovanja. Ona uključuje profit koji zavisi od vašeg bogatstva i spremnosti na rizikovanje. Naravno, bolje je izabrati neku prosečnu strategiju sa srednjim rizikom i profitom. Naprimer, možete izabrati strategiju rizika od 60% koja može da bude prilično profitabilna. Međutim, to uključuje stalno povećanje vašeg ulaganja što je od ključnog značaja za vaš uspeh.

Najbolji savet jeste da izaberete strategiju koja će obuhvatiti sve detalje ovog posla. Ne trebate juriti velike profite. Imajte na umu da vaša stabilnost zavisi o vašem znanju koje stalno treba da se proširuje.

Zakonodavne barijere u trgovanju binarnim opcijama

Tržište binarnih opcija je prilično obećavajuće. Jedina prepreka u njegovom brzom razvoju je zakonska regulativa. Zato je potrebno da poznajete pravne propise o trgovanju opcijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *